Sfaturi pentru a trece cu brio de StrESIUNE

fiftyyyyyy

Ei bine, am ajuns în momentul în care sărbătorile de iarnă au trecut. Frigul de afară a devenit tot mai greu de suportat, zăpada tot mai mare, o mulțime de licee închise, dar nu și cele de la Cluj. În Ardeal se face treabă serioasă, iar studenții vor începe în mai puțin de două săptămâni sesiunea de examene.

Primul lucru pe care trebuie să îl știe orice student este faptul că există viață după sesiunea de examene. Fie că ești student la Relații Internaționale sau la Drept, nimeni nu a murit până acum după vreo sesiune. Au existat cazuri în care studenții au fost puși să doarmă în garaj după ce nu au trecut anul sau au trecut de la chirie, direct în Hașdeu, dar încă trăiesc. Deci da, există viață și după sesiune și după restanțe, sper că și după licență!

Așadar, să începem cu începutul. Oricum noi ardelenii ne mișcăm mai încet ca restul populației.

fiftyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

În primul rând, du-te la examen! Indiferent că nu știi altceva decât să îți scrii numele pe foaia de examen, du-te! Prima condiție pentru a trece un examen e să fii prezent! Nu se știe niciodată de unde îți poate veni inspirația, căci aspirația, vine ea din stânga sau din dreapta de la colegu’.

Mai apoi, după ce ai curățat cuptorul cu microunde pe interior, ai dezghețat de trei ori frigiderul și ți-ai călcat hainele pe prosopul colegei de cameră care era ieșită în oraș, a venit momentul să te aduni! Acum mai mult ca sigur stai în pat și te gândești serios dacă vrei să treci de semestrul acesta sau să devii striper? Cu toții știm că subconștientul tău are puțină demnitate și vrei să treci și de sesiunea asta.

Următorul pas, fă rost de cursuri! Cu siguranță ai câțiva colegi mai conștiincioși ca tine care au frecventat facultatea și pe care îi poți mitui cu o bere sau un pachet de țigări pentru niște xeroxuri.

Acum că ai făcut rost de toate sursele necesare pentru o posibilă promovare, urmează pauza în care mergi să te aprovizionezi cu energizante, cafea, țigări și Coca Cola.

fifftyyyyyy

Urmează partea cea mai grea, munca fizică! Aici deja nu te mai uiți la cursuri cum stau pe masă, deja le iei în mână pentru a le citi, că vânt îți faci doar vara cu ele. Deja apare încet tentativa de a memora teoria, deoarece orele trec, cafeaua trece iar la examen nu e sigur că se trece.

Ce altceva mai ai de făcut?

Să nu stai treaz până la ora 7 dimineața în condițiile în care ai examen la ora 10, cresc șansele ca tu să adormi în acel interval orar.

Nu uita să te gândești la faptul că ești la buget și vrei ca statul să te mai țină pe banii lor câțiva ani în facultate, sau mai grav, nu mai vrei să dai tu bani statului.

Doamne ajută!

 

 

Comments

comments